Tags

, , , , , ,

Heb jij altijd al een keer willen besparen op de reiskosten, maar eigenlijk geen idee waar je moet beginnen? Wij hebben vijf handige reistips voor jou op een rijtje gezet. Handige reisproducten, maar ook tips waar je na het lezen van deze pagina niet meer zonder kan. Denk bijvoorbeeld aan een goedkoop treinkaartje voor reizigers die soms gebruik maken van de trein of een voordelig abonnement voor als je regelmatig gebruik maakt van de trein.

treingroepsticket

1.) Goedkoop treinkaartje, dagkaart of dagretour

Het hele jaar door zijn er treinkaartjes acties verkrijgbaar. Zo bestel je al een goedkoop treinkaartje, dagkaart of dagretour vanaf 10 euro. Wanneer je af en toe gebruik maakt van de trein is dit absoluut de moeite waard om te bekijken. Bijna op elk traject kan je hiermee besparen en hoe langer de afstand hoe beter. De prijs is namelijk niet afhankelijk van het traject, waardoor je op langere trajecten tientallen euro’s kan besparen!

2.) 40% korting in daluren of weekend

Ga je regelmatig op pad met de trein? Dan is het NS Dal Voordeel abonnement zeker iets voor jou. Met dit abonnement reis je een jaar lang met 40% korting in de daluren en het weekend voor 59 euro. In de aanbieding is het abonnement zelfs al verkrijgbaar voor 29 euro.

Het NS Dal Voordeel abonnement heb je er vaak al na enkele reisdagen uit. Met 40% korting bespaar je al gauw tien euro per retour, waarmee je in drie of zes keer reizen het abonnement hebt terugverdiend. Daarbij kan je nog eens 3 medepassagiers meenemen met 40% korting, waarmee je het abonnement er eigenlijk al na 2 of 3 keer reizen uit hebt.

3.) Groepskorting in de trein

Reis je met 4 personen in de trein? Dan is er een NS Groepsticket verkrijgbaar voor 8 euro per persoon per enkele reis. Deze groepskorting wordt nog hoger als je nog meer mensen meeneemt. Groepen met 7 personen betalen namelijk slechts 5,21 euro per persoon per enkele reis. Handig voor een groepsuitje, schoolreisje, bedrijfsuitje of evenement.

4.) Korting voor kinderen

Voor kinderen zijn er eigenlijk drie opties. Kinderen van 4 t/m 11 jaar kunnen gebruik maken van een NS Railrunner voor 2,50 euro of een gratis Kids vrij abonnement. Met het Kids Vrij abonnement moeten zij wel altijd meereizen met een volwassen persoon. Voor kinderen van 12 tot en met 18 jaar is er de NS tienertoer die twee keer per jaar wordt uitgegeven of natuurlijk de goedkope treinkaartjes die ook voor volwassenen verkrijgbaar zijn.

5.) Goedkope internationale treinreizen

Voor internationale treinreizen zijn de tips iets lastiger, maar is de prijs voor het grootste gedeelte afhankelijk van het moment van boeken. Hiermee kan je aanzienlijk besparen. Daarom hebben wij per land de boekingsperiode opgezocht.

  • Bestemmingen in Frankrijk? Boek 3 tot 4 maanden van tevoren.
  • Bestemmingen in Groot-Brittannië? Boek 3 tot 4 maanden voor vertrek.
  • Bestemmingen in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk zijn 3 tot 6 maanden voor vertrek met vroegboekkorting verkrijgbaar.

Overige reistips

  • Boek online en betaal geen boekingskosten.
  • Reizen is avonduren is vaak voordeliger.
  • Boek een weekendje weg eens van zaterdag t/m maandag, want vrijdag t/m zondag is vaak duurder.