Tags

, , , , , ,

De goedkope treinkaartjes die tijdens actie periodes van grote winkelketens worden verkocht bieden een uitkomst voor veel Nederlanders. Zo worden NS dagkaarten met ruim 60% korting verkocht, waardoor het voor veel reizigers mogelijk wordt om er eens lekker een dagje op uit te trekken. Zo worden pretparken en dierentuinen massaal bezocht door de trein acties.

Volgens een woordvoerder van de NS is dit nou juist het gewenste effect. Wij willen het treinverkeer in Nederland stimuleren door samen te werken met grote winkelketens. Door middel van deze winkelketens bereiken wij een veel breder publiek en worden de treinkaartjes acties steeds populairder. We hebben al veel positieve reacties binnen gekregen over de goedkope treinkaartjes en hopen dit in de toekomst natuurlijk nog veel meer te krijgen.

De toekomstige NS dagkaart acties zullen worden geladen op een wegwerp ov-chipkaart. De eerste trein actie die hiermee heeft geëxperimenteerd is de NS Blokker dagkaart actie, waarbij mensen voor slechts € 15,50 een NS dagkaart konden kopen. Met de Blokker dagkaart kan een hele dag lang in de daluren worden gereisd. De wegwerp ov-chipkaart, waarop het product is geladen wordt de volgende dag na bestelling aan huis afgeleverd. Ideaal toch?